MAATWERK UIT DUITSLAND

13-03-20
Maatwerk uit Duitsland met een erg goede prijs-kwaliteitsverhouding Het van origine Duitse merk Velo de Ville ontwikkelt en produceert al ruim vijftig jaar fietsen. Het familiebedrijf heeft intussen meer dan 250 medewerkers en maakt zeer uiteenlopende modellen. Van volledig uitgeruste e-bikes tot lichtgewicht trekkingfietsen, maar ook exotische MTB en sport e-bikes en behoren tot het gamma van Velo de Ville.

Bekijk alle modellen

Jouw fiets, maar dan ook écht jouw fiets
Wat Velo de Vile onderscheid van andere merken, is de hoge mate van aanpasbaarheid. Zo geef je een Velo de Ville gemakkelijk een eigen karakter mee. Je kunt je fiets precies de kleur geven die jij het mooiste vindt, maar het maatwerk gaat verder dan cosmetische kenmerken. Het frame en vrijwel alle andere, monteerbare componenten zijn naar smaak aan te passen. Met een Velo de Ville krijg je een fiets op maat die geheel op jouw doeleinden en individuele smaak is afgestemd.

Een mooie beschermlaag
Nadat je bij ons in de winkel je fiets hebt geconfigureerd, begint de productie in de fabriek in het Duitse Altenberge. Eerst wordt het door jou gekozen frame in de grondverf gezet en aansluitend in jouw lievelingskleur gelakt. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar zorgt er ook voor dat het frame maximaal beschermd wordt. De lak die gebruikt wordt is namelijk erg slagvast. Een gemiddeld fietsframe heeft over het algemeen namelijk flink wat te lijden op de weg.

Geen loze beloften
De meeste onderdelen die op jouw nieuwe Velo de Ville zitten, worden door het merk zelf geproduceerd. Dat betekent een goede kwaliteitscontrole (DIN ISO-norm gecertificeerd), en het stelt Velo de Ville in staat om nieuwe materialen en componenten vrij vlot te ontwikkelen, te testen en in productie te nemen. Alle componenten die niet door het bedrijf zelf worden geproduceerd, moeten aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Er wordt vrijwel uitsluitend voor Duitse of Europese productiefaciliteiten gekozen. Bovendien worden alle componenten (zadel, stuur, wielen, verlichting, versnelling etc.) met de hand gemonteerd. Geen machinaal eindproduct dus, maar een montagekwaliteit die af-fabriek al heel goed te noemen is.

Check, check, double check
Voordat jouw nieuwe Velo de Ville wordt uitgeleverd, wordt elk schroefje, boutje en moertje in de fabriek nagelopen. Vervolgens wordt aan de hand van je bestelling gecontroleerd of alle bestelde onderdelen kloppen en goed gemonteerd zijn. Uiteindelijk wordt de fiets op transport gezet naar onze winkel. Wij verzorgen vervolgens de eindmontage en maken jouw nieuwe Velo de Ville gereed om weer en wind te trotseren. Dat jouw Velo de Ville zorgvuldig wordt afgeleverd, durven we dan ook met een gerust hart te stellen.

Wil je meer weten over Velo de Ville, de modellen eens goed van dichtbij bekijken en ook even uitproberen? Kom gerust langs in de winkel, we zien je graag verschijnen!

Artikel delen: